SAAMMEKO ESITELLÄ, NAPAPIIRIN SANKARIT!

Tätä et takuulla tiennyt Napis-hahmoista. Nyt paljastetaan intiimeimmätkin maton alle lakaistut salaisuudet!

JANNE

JANNE

JANNE

perheenisä, osa-aikatyötön, entinen Kolarin Godzilla

Tehtyään konkurssin langattomien kotipuhelimien maahantuojana, Janne vaipui monivuotiseen näköalattomuuteen. Käänne parempaan tapahtui vasta, kun hän eräänä yönä, vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, onnistui parin vuoden vetkuttamisen jälkeen hankkimaan digiboksin ja sai näin tyttöystävänsä Inarin perumaan eroaikeet.

Kun Jannelle ja Inarille kahdeksan kuukautta myöhemmin syntyi Lumi-tyttö, Janne jäi jotenkin ulkopuoliseksi perheessään. Parhaat ystävätkin olivat muuttaneet pois – Kapu ulkomaille reissaamaan ja Räihänen uuden naisystävänsä Marjukan luo Lahteen. Inari sairastui synnytyksen jälkeiseen masennukseen, mutta ei kyennyt silti antamaan Jannelle vastuuta vanhempana. Tilanne kulminoitui, kun Räihänen tuli pitkästä aikaa Marjukan kanssa Kolariin kyläilemään. Marjukka päätti viedä uupuneen Inarin viettämään tyttöjen iltaa, eikä Janne malttanut jäädä Räihäsen kanssa kotiin hoitamaan Lumia. He ottivat yksivuotiaan Lumin mukaansa tuttavan häihin kuokkimaan ja hukkasivat tämän, kahdesti. Nämä läheltäpitikatastrofit lähensivät Jannea ja Lumia niin, että heistä tuli lopulta erottamattomat.

Muutaman kiireisen, mutta harmonisemman vuoden jälkeen Janne on ajautunut ikäkriisiin. Perheeseen on syntynyt toinenkin lapsi. Inari ei tunnu viihtyvän enää kotona eikä Jannen kanssa. Kesällä ei ole töitä ja talvi tuntuu painajaiselta. Paksusuoli ärtyy eikä ollie lähde enää Turbo II:lla. Kaiken kukkuraksi Kapu kuolee tapaturmaisesti Nepalissa.


ERIKOISTAITO: selittely

LEMPIVAATTEET: Homer-kalsarit ja vihreät Crocsit

MOTTO: Mitäs tässä valmiissa maailmassa.

 

”No siinä oli pari muuttujaa.”

RÄIHÄNEN

RÄIHÄNEN

RÄIHÄNEN

Jannen pitkäaikaisin ystävä, diplomaatti, absolutisti

Räihäsen vanhemmat saivat hänet 17-vuotiaina. Isä katosi nopeasti kuvioista ja Räihänen jäi kahden erikoislaatuisen äitinsä kanssa. Taiteilijaäiti kasvatti Räihäsestä peräkammarin pojan, jonka ainut kosketus vastakkaiseen sukupuoleen oli lähibaarin ”tissipeli”. Tästä vankilasta Räihänen uskalsi murtautua vasta Jannen eeppisen digiboksinmetsästyksen innoittamana. Ensimmäinen naiskontaksi ei ollut enempää eikä vähempää kuin tissipelin kymppileveli Marjukka.

Pian Räihänen muuttikin jo Marjukan luo Lahteen. Lahti tuntui pohjoisen pojasti kuitenkin liian isolta ja hektiseltä. Marjukkakin osoittautui lopulta samalla tapaa dominoivaksi persoonaksi kuin äiti. Sydän kaipasi Lappiin – verkolle ja väljempään asumiseen. Tämän Räihänen pystyi myöntämään itselleen vasta kuolemanpelon pakottamana, kun pojat eksyivät Lumia etsiessään Hornettien harjoitusalueelle.

Nyt Räihänen on eronnut Marjukasta ja muuttanut takaisin Kolariin. Uutta emäntää ei ole löytynyt, joten Räihänen on keskittänyt energiansa kehonrakennukseen ja remppahommiin. Lapsirakas Räihänen on kateellinen Jannelle tämän perheestä, joka yksinäisen Räihäsen näkökulmasta näyttää idylliseltä. Räihäsellä ei ole hajuakaan mitä hän sitten tekee, kun saa tavoittelemansa 150 kiloa ylös penkistä.

ERIKOISTAIDOT: remontointi, autojen laittelu, kalastus

LEMPIRUOKA: äiteen käristys ja mustaherukkamehu

LEMPIAUTO: keltamusta Ford Sierra rekisterinumerolla TIS-51, RIP

”Onko se kuukkeli tuolla männyssä?”

INARI

INARI

INARI

entinen jöö, nykyinen poissaoleva

Inari on ollut Jannen kanssa ikuisuuden tai ainakin siitä asti, kun hän 16-vuotiaana päätti kaksi kuukautta kestäneen seurustelusuhteensa Pikku-Mikkoon. Muutamaan kertaan on meinannut mennä hermot Jannen saamattomuuteen. Kerran muutto Tiinan luo Tampereelle oli jo todella lähellä, mutta näistä kuopista on tähän asti noustu, koska Jannella on aina lopulta sydän paikallaan.

Jossain vaiheessa Inari kyllästyi Jannen vetkutteluun lapsenhankinnassa ja saattoi unohtaa pari pilleriä välistä. Eihän se vanhemmuus sitten ihan ihanteellisesti alkanut. Janne ei ollut kokonaan kanootissa, pedantti Inari alkoi suorittaa vanhemmuutta ja uupui. Marjukan mobilisoimassa tyttöjen illassa Inari päätyi häneen edelleen pakkomielteisesti rakastuneen Pikku-Mikon kanssa tämän uuden hotellin sviittiin. Tästä seuranneiden erinäisten väärinkäsitysten ja katastrofien seurauksena Inari ajautui tilanteeseen, jossa hänen oli pakko päästää irti täydellisyydentavoittelustaan. Sen jälkeen lapsiperhearki lähtikin sujumaan sutjemmin.

Työelämässä aina hyvin pärjännyt Inari koki itsestään selväksi velvollisuudekseen jäädä pidemmäksi aikaa kotiin hoitamaan lapsia. Mutta nyt, kun toisen lapsen syntymästäkin on jo vuosi, jokin mitta alkaa olla täynnä. Janne on menossa kuitenkin talveksi taas hisseille töihin eikä Inari kehtaa laittaa Iljaa vielä päiväkotiin. Inarin on vaikea jaksaa Jannea, joka kipuilee jotain käsittämätöntä kriisiä. Inari pakenee uusiin harrastuksiinsa ilman hajuakaan ratkaisusta.

 

ERIKOISTAITO: tehdä kauppalistaa rakastelun lomassa

LEMPIELOKUVA: Titanic, mutta ei Kapun tietokoneelta.

HARRASTUKSET: zumba, lenkkeily, pilates, sähly ja bodypump

”Olipaha rohki mahtava ajatus kastella naiseutta. Tässä ihan puhkeaa kukhaan saatana.”

 

PIKKU-MIKKO

PIKKU-MIKKO

PIKKU-MIKKO

suuret lasit, pieni ihminen

Mikkoa on aina kiusattu hänen lyhyytensä vuoksi, mutta eipä kiusata enää. Mikko on nimittäin Lapin hienoimman hotellin Iso-Mikon omistaja ja paikallinen julkkis. Tästä huolimatta hänen on vaikea päästä yli ensirakkaudestaan Inarista, jonka Janne raukkamaisesti vei. Mikko on nimennyt hotellinsa hienoimman sviitin Inariksi – toki on hänellä myös Sodankylä niminen kokoushuone.

Mikko on sortunut kahteen pieneen ylilyöntiin yrittäessään voittaa Inaria takaisin. Ensimmäisellä kerralla hän tunki salaa alasti nukkuvan Inarin viereen tehdäkseen Jannen mustasukkaiseksi. Toisella kerralla Mikko luuli vessassa oksentavan Inarin menneen rakastelua enteillen suihkuun, riisui itsensä alasti, sai sähköiskun sviitin suihkulähteestä ja aivotärähdyksen yrittäessään pelastaa kanarialintujaan. Mutta tämä oli silkkaa väärinkäsitystä ja tapaturmaa.

Nyt Mikolla on thaimaalainen tyttöystävä, hän käy terapiassa ja pyrkii menemään elämässään kaikin tavoin eteenpäin.

HARRASTUKSET: viskit

HUOMATTAVAA: vyö, jossa ”M”-solki

VAHVUUDET: Lapin suurin televisio

”Mie pyyän anteeksi, että mie sillon yritin tuhota teiän suhteen ja sillä tavalla tyhmästi näytin kikulia.”

 

KÄMÄRÄINEN

KÄMÄRÄINEN

KÄMÄRÄINEN

Pelkosenniemen Tippa-T

Kaveriporukan uusin tulokas. Lähtöjään melkosen pieneltä Pelkosenniemeltä. Harrasti äänenpainekisoja semiunlimited 3500W sarjassa, kunne poron pää räjähti tapaturmaisesti autoon. Ehti kuitenkin löytää bassojen päälle ymmärtävän emännän, resepsunisti Marjukan. Siirtynyt sittemmin luotsaamaan yritystä, jonka tuote on muuntaa musiikki kännykkään kiinnitettävien elektrodien avulla fyysiseksi kokemukseksi. Tavoitteena miljoona-exit ja huvijahtibileet, joihin tulee 100 maksullista naista ja Marjukka.

HARRASTUKSET: hi-fi, erikoisoluet

FANTASIA: Että nainen saisi orgasmin subbarin voimasta.

TAIPUMUS: vittuilu

”Mitä kyrvät!”

 

YHTEISTYÖSSÄ